Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Στο Αίγιο βρέθηκε και τιμήθηκε ο Ελληνοαμερικανός βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν.


Ο Διάσημος σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν με τον συγγραφέα Σπύρο Γκρίντζο.
   Άρωμα και λάμψη Χόλιγουντ είχαμε στην Ελλάδα με την επίσκεψη του Ελληνομερικανού βραβευμένου με δυο Όσκαρ σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν, ο οποίος τιμήθηκε στο Αίγιο, από όπου κατάγεται.
    Ο Αλέξανδρος (όπως ζήτησε από τους συντοπίτες του να τον αποκαλούν) ήταν το τιμώμενο πρόσωπο την  Παρασκευή 15 Μαΐου ως επίσημος προσκεκλημένος σε ειδική τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε  η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλωνα”., σε συνεργασία με συγγενείς του από την Αιγιάλεια.
Ο Αλεξάντερ Πέιν γεννήθηκε στην Ομάχα της Νεμπράσκα και είναι γιος του Γιώργου και της Ευαγγελίας Παπαδοπούλου.
 
Σε αυτό το ταξίδι του στο Αίγιο ο Αλέξανδρος Πέιν (Κωνσταντίνος-Αλέξανδρος Παπαδόπουλος είναι το πραγματικό του όνομα) ήλθε με την αγαπημένη του μητέρα Πέγκυ – Παρασκευή, επίσης ελληνικής καταγωγής από τη Σύρο και τη Λειβαδιά, με σκοπό να συνευρεθεί με τους αγαπημένους συγγενείς. 
  Ο παππούς του –από πατέρα– Νίκος Παπαδόπουλος, ζούσε στον Σελινούντα Αιγίου (Κρόκοβα) και από μικρός έφυγε μετανάστης για την Αμερική. Ξεκινώντας από το μηδέν και δουλεύοντας σκληρά, έκανε προκοπή. Τα τέσσερα αδέλφια του Νίκου αργότερα μετοίκησαν στο Αίγιο. Έτσι ο Αλέξανδρος από μικρός ερχόταν στο Αίγιο με τον πατέρα του τον Γιώργο Πέιν για να δει τους συγγενείς του. Όταν μεγάλωσε και ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο, κερδίζοντας διαρκώς διακρίσεις, άρχισε να έρχεται στην Ελλάδα προσκεκλημένος από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και κάθε φορά φρόντιζε να έρθει σε επαφή με τους συγγενείς του.
Προσιτός και χαμογελαστός, πόζαρε στους φωτογράφους, μοίρασε αυτόγραφα και καμάρωσε συγγενείς του που ανέβηκαν στη σκηνή για να παίξουν μουσική. 
«Νιώθω πολύ τυχερός που είμαι Έλληνας, σκηνοθέτης ταινιών, τυχερός που είμαι από το Αίγιο» ανέφερε ο ίδιος.
Ακολούθησε η προβολή της τελευταίας του ταινίας «Nebraska» που προτάθηκε για συνολικά 6 Όσκαρ και την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατές από Αιγιάλεια αλλά και την ευρύτερη περιοχή.
 Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του αμερικανικού κινηματογράφου, όπως ο Τζακ Νίκολσον, η Ρις Γουίδερσπουν και ο Πολ Τζιαμάτι, ενώ ήταν η Αντζελίνα Τζολί εκείνη που του απένειμε το 2ο μέχρι τώρα Όσκαρ της καριέρας του.
.
ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΠΕΪΝ
«Citizen Ruth» (Πολίτης Ρουθ, 1996)
«Election» (Η Εκλογή, 1999)
«About Schmidt» (Σχετικά με τον Σμιντ, 2002) Χρυσή σφαίρα σεναρίου.
«Sideways» (Πλαγίως, 2004) Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου.
«The Descendants» (Οι απόγονοι, 2011) Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου, Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας και Ά ανδρικού ρόλου.
«Nebraska» (2013) Υποψήφιο για έξι Όσκαρ





Δεν υπάρχουν σχόλια: