Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Τεραστία Επιτυχία των Καλαβρυτινών Μαθητών στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα σκάκι.

 

  Με την στήριξη του Σκακιστικού Επιμορφωτικού Ομίλου Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ), Αθλητικού Σωματείου με πλούσια Αγωνιστική-Πολιτιστική και Κοινωνική δραστηριότητα, Καλαβρυτινοί μαθητές πραγματοποίησαν σημαντική και επιτυχή παρουσία στο 14ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητριών και Μαθητών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στην Τελική Φάση του 28ου Ατομικού Πρωταθλήματος Περιφέρειας Μαθητριών και Μαθητών Δυτικής Ελλάδας, που διοργάνωσε συστηματικά και πραγματοποίησε επιτυχώς η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου, στην πολυτελή αίθουσα Εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Porto Rio στην παραλία Ρίου Σάββατο 2 Απριλίου και Κυριακή 3 Απριλίου αντίστοιχα.
  Οι σημαντικοί αυτοί αγώνες, αποτελούν συνέχιση επιμέρους προκριματικών φάσεων (για την Επαρχία Καλαβρύτων, είχαν επιτελεσθεί στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων από τον ΣΕΠΟΚΕ (με μεγάλη επιτυχία και πληθώρα συμμετοχών) 20 Δεκεμβρίου 2015. Και μόνο η συμμετοχή σε τέτοιες μεγάλης έκτασης Επίσημες Περιφερειακές Αναμετρήσεις, είναι μια εξαιρετική εμπειρία για όλες και όλους και ειδικά για τα παιδιά.

  Στο Ομαδικό Πρωτάθλημα έλαβαν μέρος 69 τετραμελής Ομάδες (με την δυνατότητα επιπλέον συμμετοχής 2 αναπληρωματικών παικτών) και τα Καλάβρυτα συμμετείχαν με 3 Ομάδες: την Ομάδα του Δημοτικού Καλαβρύτων σχημάτισαν οι Λούπο Αιμιλιάνο-Παναγοπούλου Κωνσταντίνα - Παπαγεωργίου Δέσποινα - Παπασωτηρίου Ευγενία - Παναγοπούλου Μαρία-Χρυσανθακοπούλου Δέσποινα. Την Ομάδα του Γυμνασίου Καλαβρύτων σχημάτισαν οι Χαλμούκης Άγγελος Βασίλειος - Αχμετάι Ντένις - Λούπο Άλεξ - Φεϊζουλά Μαρία-Ντόι Αργκίντο-Λίτσι Ρέντιαν. Την Ομάδα του Λυκείου Καλαβρύτων σχημάτισαν οι Κοντής Χαράλαμπος - Τζουμάκας Ιωάννης -Λανάι Τέκι -Κόβατς Μπιάνκα Μαρία-Αχμετάι Κλάιντι. Μετά από 6 αγωνιστικούς γύρους (6 αγώνες) συνολικής διάρκειας 5,5 ωρών, η Ομάδα του Λυκείου Καλαβρύτων κατέκτησε επάξια την 2η θέση και μάλιστα σε ισοβαθμία με την Ομάδα του Λυκείου Κάτω Αχαγιάς (!!!), λαμβάνοντας βαρύτιμο κύπελλο και πέντε πράγματι ευμεγέθη-χαραγμένα μετάλλια. Πρόκειται για ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, αποτέλεσμα τόσο των μεγάλων δυνατοτήτων των παιδιών, όσο και της συστηματικής δουλειάς που επιτελείται από τον ΣΕΠΟΚΕ όλα αυτά τα χρόνια, ιδίως σε αγωνιστικό και προπονητικό επίπεδο. Η κατάκτηση της συγκεκριμένης θέσης δίνει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση συμμετοχής και εκπροσώπησης του Λυκείου και κατ' επέκταση και των Καλαβρύτων, στην Πανελλήνια Τελική Φάση του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος, που φέτος θα πραγματοποιηθεί 23-25Απριλίου στις υπέρλαμπρες εγκαταστάσεις του Ξενοδοχείου Άθως Παλλάς στην Χαλκιδική.
  Στο Ατομικό Πρωτάθλημα, έλαβαν συνολικά μέρος πάνω από 650 Μαθήτριες και Μαθητές, αγωνιζόμενοι ανά ηλικία.Το Νηπιαγωγείο Καλαβρύτων εκπροσώπησαν οι Δαφαλιάς Παναγιώτης-Πανουτσακόπουλος Παντελής, την Α΄ Δημοτικού Καλαβρύτων οι Καλογεροπούλου Παναγιώτα -Δαφαλιάς Κωνσταντίνος, την Β΄ Δημοτικού Καλαβρύτων ο Πανουτσακόπουλος Αρίστος, την Γ΄ Δημοτικού Καλαβρύτων οιΚαλογεροπούλου Χριστίνα -Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος - Δαφαλιάς Αχιλλέας, την Δ' Δημοτικού Καλαβρύτων οι Βατίδη Ελένη-Καραμούζης Χαράλαμπος-Μαρώσης Παναγιώτης, την Ε' Δημοτικού Καλαβρύτων ο Ντόι Μαρτσέλλο και τη ΣΤ' Τάξη Δημοτικού Καλαβρύτων ο Κέφα Ρετζίνο. Την Α' Τάξη του Γυμνασίου Καλαβρύτων εκπροσώπησαν οι Ντόι Αργκίντο - Σαμαντά Φωτεινή και την Β' Τάξη Γυμνασίου Καλαβρύτων οι Λούπος Άλεξ -Φεϊζουλά Μαρία. Το Λύκειο Καλαβρύτων εκπροσώπησαν Κοντής Χαράλαμπος -Μπαχάς Θεοφάνης -Λανάι Τέκι -Τζουμάκας Ιωάννης -Κόβατς Μπιάνκα Μαρία. Μετά από 7 αγωνιστικούς γύρους (7 αγώνες) συνολικής διάρκειας 6 ωρών, όλες και όλοι ανεξαιρέτως οι Μαθήτριες και οι Μαθητές των Καλαβρύτων, πέτυχαν θετική βαθμολογία. Ξεχώρισαν η 3η θέση στις Μαθήτριες από την Φεϊζουλά Μαρία (συνοδευόμενη από αντίστοιχο ευμεγέθη -βαρύτιμο-χαραγμένοο μετάλλιο), η 6η θέση του Κοντή Χαράλαμπου, η 7η του Λανάι Τέκι, η 9η του Τζουμάκα Ιωάννη, η 12η του Δαφαλιά Κωνσταντίνου και η 18η του Δαφαλιά Αχιλλέα.

  Στην γιορτή αυτή του Πολιτισμού και του Αθλητισμού που παρακολούθησαν συνολικά περί τα 1500 άτομα (αθλητές-γονείς-συνοδοί-προπονητές-διαιτητές-γραμματεία-φίλοι και οπαδοί τOυ ζατρικίου κλπ), χρέη γιατρού Αγώνων είχε επίσημα αναλάβει ο Πρόεδρος του ΣΕΠΟΚΕ Δρ Γενικής Ιατρικής Νικόλαος Ραζής (επικουρούμενος από τις θετικότατες υπηρεσίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού) ο οποίος και πραγματοποίησε και απονομές. Επιπλέον, συμμετείχαν ενεργά και με την παρουσία τους τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠΟΚΕ Θεοδόσης Παναγόπουλος και Θεόδωρος Χαλκούκης και το Μέλος της Επιτροπής Εκδηλώσεων-Δημοσίων Σχέσεων Σταυρούλα Γατνζούδη. Την ξεχωριστή αυτή εμπειρία, μαζί με τις Μαθήτριες και τους Μαθητές, βίωσαν και αρκετοί Καλαβρυτινοί γονείς και συγγενείς των.

   Αίσθηση προκάλεσαν οι ομιλίες των Ν. Ραζή-Θ. Παναγόπουλου -Θ. Χαλμούκη προς τους Καλαβρυτινούς Μαθητές και Μαθήτριες, που αφορούσαν ηθικές προτροπές ορθής διαβίωσης και δικαιολογούσαν απόλυτα το Πολιτιστικό και Κοινωνικό προφίλ του ΣΕΠΟΚΕ. Επίσης, άκρως συγκινητική ήταν και η αντιφώνηση του Μαθητή Ιωάννη Τζουμάκα, που -εκφράζοντας και απόψεις των λοιπών παιδιών- ευχαρίστησε τον Όμιλο και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό του Ν. Ραζή, για όλα όσα ανιδιοτελώς προσφέρουν, χρόνια τώρα, στην Καλαβρυτινή και όχι μόνον, κοινωνία
  Ο ΣΕΠΟΚΕ ευχαριστεί ιδιαίτερα: όλα τα παιδιά για την συμμετοχή τους-το ήθος και το υψηλό επίπεδο που επέδειξαν όλες αυτές τις ημέρες, τους γονείς και τους κηδεμόνες για την εμπιστοσύνη τους και την αγάπη που περιβάλλουν τον Σύλλογο, τους Καθηγητές ζατρικίου Νικόλαο Νικολακόπουλο και Γκριν Μπέικερ για την διδασκαλική μέριμνα και την μετάδοση των γνώσεων τους στα παιδιά, την Σχολική Επιτροπή που θα μεριμνήσει για κάλυψη αυτών των Σχολικών Δραστηριοτήτων-τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Καλαβρύτων για την άοκνη και συνεχή συμβολή του, το Super Market Τζουμάκας για την πλήρη προσφορά του προχείρου γεύματος και των αναψυκτικών, την Γενική Γραμματέα του ΣΕΠΟΚΕ Κυριακή Γεωργιάδη για την παρασκευή και την προσφορά γλυκισμάτων σε όλη την αποστολή και των δύο ημερών, τα ενοικιαζόμενα Τζόβολος και την ταβέρνα "Αυλή" για την υποδειγματική και δωρεάν φροντίδα τους, τα mini bus Glavas και Travel Pleasure για την ασφαλή και άνετη 2ημερη μεταφορά των αποστολών, το Λογιστικό Γραφείο Λεωνίδα Μπαχά για την κατασκευή των σημάτων του Ομίλου και υπόσχεται να συνεχίσει τις συλλογικές προσπάθειές του και στο μέλλον, προς όφελος όχι μόνο του ζατρικίου και του Αθλητισμού, αλλά και γενικότερα του Πολιτισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: