Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Στις 12 Ιουνίου 2016 η εκδήλωση στην Μονή Μεγάλου Σπηλαίου για την επέτειο της νικηφόρας μάχης κατά του Ιμπραήμ.


   Η Παγκαλαβρυτινή Ένωση συνεχίζοντας της πολυετή παράδοση, σε συνεργασία με την ιστορικής Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου και Πολλούς Συλλόγους  θα εορτάσει στις 12 Ιουνίου 2016 (ημέρα Κυριακή) την επέτειο της Μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου κατά του Ιμπραήμ Πασά και της στρατιάς του.

   Η μάχη είχε διεξαχθεί τον Ιούνιο 1827 και υπήρξε νικηφόρα για τους Έλληνες, αναπτερώνοντας το ηθικό των Αγωνιστών απέναντι στον μέχρι τότε ανίκητο Ιμπραήμ και τον στρατό του και οδήγησε στην τελική απελευθέρωση της Ελλάδος μετά από σχεδόν 400 χρόνια δουλείας και σκλαβιάς κάτω από τον Οθωμανικό ζυγό.


Δείτε το άρθρο: 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 1827: Η μάχη του Μεγάλου Σπηλαίου 
Η σχετική πρόσκληση της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως αναφέρει:
  «Σε συνέχεια της μακράς σειράς εορτασμών της Μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου που κάθε χρόνο συνδιοργανώνουν η Ιστορική Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου και η Παγκαλαβρυτινή Ένωση, έχουμε την χαρά και τιμή να σας ανακοινώσουμε ότι φέτος στις 12 Ιουνίου 2016 ημέρα Κυριακή και ώρα 09.30-12.30 με συντονισμό της «Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως» και συνεργασία πολλών Συλλόγων της περιοχής μας (συνολικά συμμετέχουν 9 μεγάλοι Σύλλογοι), διοργανώνει τον επετειακό Πανηγυρικό Εορτασμό της σημαντικής αυτής επετείου με την παρουσίαση της ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ για πρώτη φορά μετά το 1973.
   Η εκδήλωση αρχικά θα λάβει χώρα στον εσωτερικό χώρο έξω από τον Ιστορικό Ναό της Παναγίας της Μεγαλοσπηλαιώτισσας όπου θα γίνει η εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τον Καθηγητή κ Αθανάσιο Καψάλη, Αν. Καθηγητή Εκκλησιαστικής Ιστορίας της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας της Αθήνας.
Θα ακολουθήσει η Αναπαράσταση της ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ του 1827, που θα ξαναπαρουσιαστεί μετά από 43 χρόνια (από το 1973), από εθελοντές μη επαγγελματίες Καλαβρυτινούς ηθοποιούς, προερχόμενους από 9 Καλαβρυτινούς Συλλόγους.
Με την ολοκλήρωση της Αναπαράστασης θα γίνει παρουσίαση του Ηρωικού Καλαβρυτινού Τραγουδιού της ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (1821).
 Σας προκαλούμε να παραστείτε στην εκδήλωση και να τιμήσετε με την παρουσία σας τη σημαντική αυτή επέτειο. » 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: