Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Mathesis: δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα για όλους

Από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης

  Για όσους παρακολουθούν τις διεθνείς εκπαιδευτικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων είναι φανερό ότι τα ανοικτά διαδικτυακά μαθήματα –τα περίφημα MOOCs (Massive Open Online Courses)– θα είναι ένας βασικός παράγοντας στη διαμόρφωση του νέου χάρτη της παγκόσμιας εκπαίδευσης στα χρόνια που έρχονται.
  Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης (ΠΕΚ),προχώρησαν, λοιπόν στην ίδρυση του Κέντρου Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων – Mathesis. Ενός νέου τμήματος των ΠΕΚ που φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως μια εθνική εστία διαδικτυακών μαθημάτων βασισμένη στα διεθνή πρότυπα ποιότητας. Και με διδάσκοντες καταξιωμένους πανεπιστημιακούς δασκάλους απ’ όλα τα ΑΕΙ της χώρας και του εξωτερικού.
  Τα μαθήματα του Mathesis δεν απευθύνονται μόνο σε φοιτητές και επαγγελματίες επιστήμονες, αλλά και σε κάθε μορφωμένο πολίτη με επιστημονικά ενδιαφέροντα και πνευματικές ανησυχίες.

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη δυνατότητα εγγραφής σας στο φθινοπωρινό πρόγραμμα μαθημάτων του Κέντρου Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων «Mathesis».Το Κέντρο ιδρύθηκε το 2015 ως ένα ιδιαίτερο τμήμα των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης (ΠΕΚ) με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία και δωρεάν προσφορά στους φοιτητές, τους επαγγελματίες επιστήμονες και το ευρύτερο κοινό, διαδικτυακών μαθημάτων στο επίπεδο των καλύτερων διεθνών προτύπων.
   Για να παρακολουθήσει κάποιος/-α τα μαθήματα του «Mathesis» το μόνο που χρειάζεται είναι μια στοιχειώδη οικειότητα με το διαδίκτυο και τη χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 Πρόθεση των ιδρυτών της πλατφόρμας είναι να προσφέρουν μαθήματα που θα εκτείνονται σε όλο το φάσμα των βασικών επιστημών. Από Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και Παγκόσμια Ιστορία μέχρι Εισαγωγή στην Κβαντική Φυσική. Στo υλικό του κάθε μαθήματος, θα βρείτε βασικές οδηγίες πλοήγησης στην πλατφόρμα και άλλες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να εξοικειωθείτε γρήγορα με το μαθησιακό περιβάλλον.
 Για να δείτε το σύνολο των μαθημάτων και να κάνετε την εγγραφή σας επισκεφθείτε τη σελίδα  http://mathesis.cup.gr.

   Τα μαθήματα θα είναι συνεχώς και ελεύθερα προσβάσιμα από την πρώτη ανάρτησή τους και μετά, ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα που προσφέρονται ως ενεργά, με το φόρουμ ανοικτό και διδακτική στήριξη από το «συγγραφέα» τους ή τους συνεργάτες του.
Όλο το πρόγραμμα είναι δωρεάν και δεν υπάρχει κόστος εγγραφής αφού υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Με την γνώση της αξίας των Πανεπιστημιακών Καθηγητών που διδάσκουν σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: