Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Στην Τελική Φάση των σχολικών σκακιστικών αγώνων προκρίθηκαν 33 Μαθητές και Μαθήτριες από την ομάδα των Καλαβρύτων!!!

   
Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου (ΕΣΣΠ) σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Επιμορφωτικό Όμιλο Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ), διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία τόσο την Προκριματική Φάση του Σχολικού Πρωταθλήματος σκάκι μαθητών-μαθητριών για την περιοχή των Καλαβρύτων, όσο και ξεχωριστό ανοικτό Σκακιστικό Τουρνουά Rapid. Οι αγώνες τελούσαν υπό την Αιγίδα του Κέντρου Παιδιού Νεολαίας-Άθλησης Δήμου Καλαβρύτων και στηρίζονταν από την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου Καλαβρύτων και το Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων (ΚΕΔΙΚ). Οι Σχολικοί Αγώνες (σύμφωνα με απόφαση της Γ.Σ. της ΕΣΣΠ) ήταν οι Προκριματικοί για την Τελική Φάση που θα γίνει στην Πάτρα 18 Μαρτίου 2016. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλοι οι μαθητές τάξεων του Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου Περιφέρειας Καλαβρύτων στο Σχολικό Πρωτάθλημα και όσοι/ες σκακιστές και σκακίστριες επιθυμούσαν στο Ανοικτό Τουρνουά.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το Σάββατο 21/1/2017 (παραμονή των Αγώνων), πάντα στο ΚΕΔΙΚ, ο Νικόλας Καμπάνης παρέθεσε (δωρεάν) Διαλέξεις και διαδραστικά Σεμινάρια Σκάκι, σε όσους/ες προσήλθαν (περί τα 30 άτομα).

  Οι αγώνες (5 γύροι rapid) έγιναν με Δωρεάν Συμμετοχή την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 στους φιλόξενους χώρους του Καλλιμανοπουλείου Εκκλησιαστιού Διακονικού Κέντρου Καλαβρύτων (ΚΕΔΙΚ), που για ακόμη μια φορά αναδείχτηκε σαν κοιτίδα Πολιτισμού.
Στην ωραιότατα στολισμένη (ιδίως από αναμνηστικά του ΣΕΠΟΚΕ, αλλά και από γνωστά σκακιστικά βιβλία του Προπονητή και Συγγραφέα Νικόλα Καμπάνη) και ειδικά διαμορφωμένη Κεντρική Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΚΕΔΙΚ, συνολικά έλαβαν μέρος στους Αγώνες 53 άτομα, ενώ συγγενείς/φίλοι και οπαδοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να περιμένουν την ολοκλήρωση των Αγώνων, στο σαλόνι του Ιδρύματος απολαμβάνοντας τον μπουφέ με γλυκίσματα/αναψυκτικά που πρόσφερε ο πρόσφερε ο ΣΕΠΟΚΕ.
Με Διευθυντή Αγώνων τον Δρ Ν. Χ. Ραζή Πρόεδρο ΣΕΠΟΚΕ, χρέη Οργανωτικής και Εκτελεστικής Γραμματείας επιτέλεσαν οι Σταυρούλα Γαντζούδη-Κορίννα Γεωργιάδη Ραζή-Βάσω Πριονά-Γεωργία Σπυροπούλου. Ο ικανότατος και πολύπειρος Επικεφαλής Διαιτητής Αλέξης Σπηλιόπουλος, είχε την άξια συνεπικουρία της Σοφίας Γιαννέλου (για κληρώσεις, που έγιναν με βάση το εγκεκριμένο από τη FIDE πρόγραμμα) και Δημήτριο Δαπόντα (για Διαιτητησία Σάλας), όλοι Διαπιστευμένοι και Πτυχιούχοι Διαιτητές.
Οι αγώνες επιτελέστηκαν με πολιτισμένο και άριστο τρόπο, γεγονός που πιστοποιείται και από το γεγονός πως καμία Ένσταση δεν κατατέθηκε στην αρμόδια Επιτροπή (που την αποτελούσαν οι Θεοδόσης Παναγόπουλος-Γιώργος Τζομάκης- Θεόδωρος Χαλμούκης).
Σε μία θαυμάσια Τελετή Λήξης (παρουσία πολύ κόσμου -περί τα 200 άτομα), ωραιότατα (πρωτότυπα) Αναμνηστικά Διπλώματα (φιλοτεχνημένα από την γνωστή Εικαστικό Σοφία Μητράκη), έλαβαν όλοι/ες όσοι/ες αγωνίστηκαν. Καλαίσθητα Κύπελλα ο(η) 1ος(η) κάθε τάξης του Δημοτικού, ο(η) 1ος(η) του Γυμνασίου, ο(η) 1ος(η) του Λυκείου και Ανοικτού (open) Τουρνουά. Κομψά και χαραγμένα Μετάλλια οι 3 πρώτοι μαθητές και οι 3 πρώτες μαθήτριες κάθε τάξης των Δημοτικών Σχολείων, οι 3 πρώτοι μαθητές και οι 3 πρώτες μαθήτριες Γυμνασίων/Λυκείων και οι 3 πρώτοι του open, ενώ κομψότατα αναμνηστικά, έλαβαν και οι Διαιτητές. Επιπλέον, στον φωτογράφο κ. Β. Λουκάτο προσφέρθηκε ένα Βιβλίο σχετικό με το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα.
Μετά από ενδιαφέρουσες παρτίδες, ανάμεσα στους διακριθέντες πρώτευσαν (πρώτοι της Γενικής Κατάταξης και οι πρώτες κοπέλες) οι κάτωθι (χωρίς να υστερήσει κάποιος/α αγωνιζόμενος/η):
Α' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Πανουτσακόπουλος Παντελής-Πριονάς Γεώργιος-Δαφαλιάς Παναγιώτης-Νικολιτσοπούλου Ειρήνη.
Β' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Δαφαλιάς Κωνσταντίνος-Παπασωτηρίου Δημήτριος-Πεντζιάς Γεώργιος-Καλογεροπούλου Παναγιώτα-Αλιάι Σύλβια.
Γ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Πανουτσακόπουλος Αρίστος-Αλιάι Αλμάρο-Αχμετάι Φλούτουρα-Μουτσάι Μελίνα.
Δ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Καλογεροπούλου Χριστίνα-Δαφαλιάς Αχιλλέας-Μουτσάι Κεμάλ-Πριονάς Δημήτριος-Αλιάι Αμέλια.
Ε' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Μαρώσης Παναγιώτης-Λούπος Αιμιλιάνο-Καραμούζης Χαράλαμπος-Παπασωτηρίου Ευγενία-Σκάρπα Αικατερίνη.
ΣΤ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Ντόι Μαρτσέλο-Αγάλος Παναγιώτης-Ντάνος Ηρακλής-Συνομένα Αιμιλία.
ΓΥΜΝΑΣΙΑ: Λούπος Άλεξ, Αχμετάι Ντένις-Λίτσι Ρένζιαν-Γαζετά Αλεξία-Παναγοπούλου Κωνσταντίνα.
ΛΥΚΕΙΑ: Κοντής Χαράλαμπος-Τζουμάκας Ιωάννης-Λανάι Τέκι-Κόβατς Μπιάνκα.
ΟΠΕΝ: Λουκάτου Δέσποινα-Καμπάνης Νικόλαος-Σταυρόπουλος Σταύρος-Τσεγρένη Θεοδώρα.
Στην Τελική Φάση, προκρίθηκαν 33 (!!!) Μαθητές και Μαθήτριες.
Παρευρέθησαν ή και επιτέλεσαν απονομές (ανάμεσα σε άλλους), ο Νικόλας Καμπάνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Καλαβρύτων Νικόλαος Μαγκαφάς, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και των Επιτροπών Δημοσίων Σχέσεων/Εκδηλώσεων του ΣΕΠΟΚΕ Θεοδόσης Παναγόπουλος-Βάσω Πριονά-Νικόλαος Ραζής-Θεόδωρος Χαλμούκης, καθώς και οι Διαιτητές Σοφία Γιαννέλου- Δημήτριος Δαπόντας.
Όλες τις Εκδηλώσεις, κάλυψε (δωρεάν) φωτογραφικά ο βραβευμένος σε Διεθνείς Διαγωνισμούς Φωτο, γνωστός Καλλιτέχνης Βασίλης Λουκάτος.
Στην σύντομη ομιλία του ο Πρόεδρος του ΣΕΠΟΚΕ Ν. Ραζής, ευχαρίστησε τους Διοργανωτές-Συντελεστές-Συμμετέχοντες και όσες/όσους βοήθησαν στην εξαιρετική αυτή Διοργάνωση, τους Χορηγούς (Σύλλογο Γονέων/Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου/Νηπιαγωγίου Καλαβρύτων-Σούπερ Μάρκετ Τσαβαλάς-Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής 'Ερμείδης'-Ταβέρνα 'Αυλή'-Πρατήριο υγρών καυσίμων 'ΕΚΟ'-Δωμάτια 'Τζόβολος'), τους Φορείς του Δήμου Καλαβρύτων, το ΚΕΔΙΚ, τον Δημοτικό υπάλληλο Γιώργο Πετρόπουλο, τους Αθλητές και τους γονείς/κηδεμόνες για την εμπιστοσύνη τους. Πρόσθεσε ότι η παρούσα Εκδήλωση ήταν δείγμα της προόδου που έχει επιτελεστεί στην Επαρχία, χάρις στις συλλογικές προσπάθειες του ΣΕΠΟΚΕ, προσπάθειες που θα συνεχιστούν και στο μέλλον. Για το λόγο αυτό, ζήτησε κάθε δυνατή βοήθεια και συμπαράσταση από όλες και όλους.
Το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και Επικεφαλής Διαιτητής Αλέξης Σπηλιόπουλος, δήλωσε εντυπωσιασμένος (για μια ακόμη φορά) από την πρόοδο και την διάδοση του ζατρικίου σε ολόκληρη την περιοχή των Καλαβρύτων και συνεχάρη τον ΣΕΠΟΚΕ για τις πολύχρονες-κοπιώδεις, αλλά ουσιαστικές και πολύπλευρα αποτελεσματικές προσπάθειές του, στον Αθλητισμό και στον Πολιτισμό.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Καλαβρύτων Νικόλαος Μαγκαφάς, έδωσε συγχαρητήρια σε όλες και όλους για την συμμετοχή και την προσπάθειά τους, υπενθύμισε την συμβολή της Δημοτικής Αρχής προς τον ΣΕΠΟΚΕ και υποσχέθηκε να βοηθήσει και στο μέλλον, αρχής γενομένης από την τελική φάση των Σχολικών Αγώνων, όπως -εξάλλου- έχει πράξει και στο παρελθόν.

Οι Εκδηλώσεις, έκλεισαν με (δικαιολογημένο) κλίμα αισιοδοξίας για το μέλλον του ευγενούς αυτού αθλήματος στην Επαρχία Καλαβρύτων.




Δεν υπάρχουν σχόλια: