Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Πατήρ Γεώργιος Σαρδελιάνος ένας Πιστός και άγρυπνος βιγλάτορας όπου φιλάει Θερμοπύλες …


  Ο Πατήρ Γεώργιος Σαρδελιάνος χειροτονήθηκε  Διάκος πριν 33 περίπου χρόνια στις 17 Μαρτίου 1981 στην Αγία Λαύρα την ημέρα του Αγίου Αλεξίου και στην συνέχεια μετά από ένα έτος έγινε πρεσβύτερος στα Καλάβρυτα  για τα Χωριά Ρογοί και Κερπινή.
   Από τότε και Αδιάλειπτα όλα αυτά τα χρόνια χωρίς σχεδόν κανένα κενό ακόμη και με πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες ,ακόμη και εάν είναι άρρωστος λειτουργεί καθημερινά και για 365 ημέρες το χρόνο στο χωριό Κερπινή και σε δεύτερη πάντα λειτουργία τις μεγάλες εορτές στις Ρογούς.
   Με το ρολό του και το κυρός του καταφέρνει να δίνει πνοή ζωής στο ρημαγμένο μας χωριό. Ένα χωριό όπου από πρώην μεγάλο  κεφαλοχώρι ,μια μικρή ορεινή πολιτειούλα στις αρχές του προηγούμενου 20ου αιώνα (είχε 135 οικογένειες και 707 μόνιμους κάτοικους) τώρα με την απογραφή του 2011 αριθμεί 177 κατοίκους και όχι μόνιμους.

  Έχει καταφέρει με τη συνδρομή όλων των Κερπινιωτών να έχουν συντηρηθεί και ανακατασκευαστεί γύρω στις 20 εκκλησίες και εξωκλήσια και επί των ημερών του έχουν χτιστεί 10 νέα εξωκλήσια.  Σήμερα δε το χωριό  αριθμεί 29 συνολικά εκκλησίες και εξωκλήσια όλα  σε λειτουργία!!!
  Το όνομα του και η φήμη του είναι γνωστή σε όλη την περιφέρεια των Καλαβρύτων και της Αιγιαλείας, τόσο για την καλοσύνη του, την ευφράδεια όσο και την ποιητική ρήση του λόγου του. Είναι πάντα παρόν και πρωτοστάτης σε κάθε καλό ή και κακό που περνάει το χωριό μας και οι συμπατριώτες μας, αλλά είναι και ένας πόλος έλξης για πολλούς χριστιανούς από γειτονικά μέρη ή ακόμη και από την Αθήνα οι οποίοι  παρευρίσκοντο τόσο στις θειες λειτουργίες που τελεί όσο και τις αγρυπνίες.
   Πάντα σε κάθε λειτουργία, αλλά και κάθε μυστήριο που επιτελεί θα βγάλει με μεγάλη ευκολία ένα λόγο γεμάτο παραβολές, ο οποίος θα συνεπάρει και θα προσελκύσει  τον κάθε πιστό…
   Είναι ένας ακούραστος και με ψυχικά χαρίσματα  και αποθέματα Ιερέας, από αυτούς που θα ήταν ευχής έργο να υπήρχαν και σε όλα τα ιερατικά στρώματα, αλλά και πολιτικούς ηγέτες αντίστοιχους εάν υπήρχαν είναι σίγουρο ότι θα ήμαστε σε καλύτερη μοίρα….
   Δια του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε ένα μικρό δείγμα της ποιητικής του ρήσης  που εκφώνησε κατά την πρόσφατη μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το «ΟΧΙ » στο κλείσιμο και την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαβρύτων στις 23 Οκτωβρίου 2013.

4 σχόλια:

Σουλα είπε...

πατηρ Γεωργιος της κερπινης κοσμημα της ορθοδοξιας συγχαριτηρια για την αναρτηση
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΟΥ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ .ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΗΣ ΚΕΡΠΙΝΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ.

Σουλα είπε...

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟ

Themis Triantafillou είπε...

φιλος του θειου μου,πατηρ ΑΛΕΧΙΟΣ απο το SIDNEY..

Antonis Vasilopoulos είπε...

Εχω την τιμή να τον έχω φίλο και γείτονα στο χωριό