Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

«Ηλίας Ανδριόπουλος: από τα γράμματα στον Μακρυγιάννη στις ωδές του Ανδρέα Κάλβου»

 
    Αφιέρωμα στο συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο, ο οποίος και θα παρευρεθεί στην τιμητική αυτή εκδήλωση, διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας τη Δευτέρα 24 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο (Παλαιό Νοσοκομείο) Αιγίου, σε συνεργασία με το Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου.
     Η επετειακή μουσική παράσταση έχει τίτλο «Ηλίας Ανδριόπουλος: από τα γράμματα στον Μακρυγιάννη στις ωδές του Ανδρέα Κάλβου» και την επιμελούνται ο συνθέτης Σάκης Παπαδημητρίου και η Μαρία Παναγιωτακοπούλου, η οποία έχει κάνει και τη διόρθωση του τελευταίου βιβλίου του Ηλία Ανδριόπουλου «Το αίνιγμα μιας γενιάς».
     Θα είναι μια «γνωριμία» με τον συνθέτη αλλά κα
ι συγγραφέα Ηλία Ανδριόπουλο μέσα από τη μουσική του διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια αλλά και μέσα από το βιβλίο του.   Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Στέλιος Σοφός, ενώ τη μουσική θα αποδώσει η έντεχνη ορχήστρα του Μουσικού Εργαστηρίου Αιγίου «Ηδύφωνο» (Γιώργος Αναστασόπουλος: πιάνο, Νικολάι Κομισάροβ: τσέλο, Σάκης Παπαδημητρίου: κιθάρα, μαντολίνο, λαούτο και Αλέξης Χατζηαποστόλου: μπουζούκι).

Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν οι: Δώρα Πετρίδη, Θοδωρής Νικολάου και Έλενα Παπαδημητρίου, ενώ ο συμπατριώτης μας συγγραφέας Σπύρος Γκρίντζος θα μιλήσει για τον άνθρωπο Ηλία Ανδριόπουλο.

 Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: