Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Προκριματική φάση του Πρωταθλήματος σκάκι μαθητών-μαθητριών για την περιοχή των Καλαβρύτων 2017

Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου (ΕΣΣΠ) σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Επιμορφωτικό Όμιλο Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ), διοργανώνει την προκριματική φάση του Πρωταθλήματος σκάκι μαθητών-μαθητριών για την περιοχή των Καλαβρύτων.  Οι αγώνες θα τελούν υπό την Αιγίδα του Κέντρου Παιδιού Νεολαίας-Άθλησης Δήμου Καλαβρύτων και στηρίζονται από την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου Καλαβρύτων και το Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων (ΚΕΔΙΚ).
Οι αγώνες σύμφωνα με απόφαση της Γ.Σ. της ΕΣΣΠ είναι οι προκριματικοί για την Τελική Φάση που θα γίνει στην Πάτρα 18 Μαρτίου 2016.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές τάξεων του Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου Περιφέρειας Καλαβρύτων. Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων (ΚΕΔΙΚ).
Ώρα προσέλευσης: 09.00.
Ώρα έναρξης: 09.30.
Ώρες διεξαγωγής 1ου-5ου Γύρου: 09.30-13.00.
Απονομές-Βραβεύσεις-Τελετή Λήξης: 13.30.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι και  Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 και  ώρα 09.00 στην Γραμματεία των Αγώνων (Σταυρούλα Γαντζούδη – Κορίννα   Γεωργιάδη Ραζή – Βάσω  Πριονά) ή στον Πρόεδρο του ΣΕΠΟΚΕ Δρ Ν. Ραζή κινητό τηλέφωνο 6932468208.
Η οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, ώρα 09.15, στο ΚΕΔΙΚ.
Μαθητής ή μαθήτρια που προσέλθει μετά την 09.30 πρωινή και εφ’ όσον έχει δηλώσει ήδη συμμετοχή, θα μπορεί να αγωνιστεί από τον δεύτερο γύρο.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Ελβετικό 5 γύρων ανά τάξη.
Αν σε κάποια τάξη δεν συμπληρωθεί ικανός αριθμός αθλητών για να διεξαχθεί ελβετικό 5 γύρων τότε η τάξη θα συγχωνεύεται με την αμέσως επόμενη ή προηγούμενη.
Ο Διευθυντής Αγώνων σε συνεργασία με τον επικεφαλής Διαιτητή αποφασίζουν τελεσίδικα.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
α) Αποτέλεσμα τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
β) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων).
γ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
δ) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).
ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα με χρόνο σκέψης 12 λεπτά συν 3 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για τον κάθε παίκτη.
Σε περίπτωση που δεν επαρκούν τα διαθέσιμα χρονόμετρα για όλους τους συμμετέχοντες, η διάρκεια του γύρου δεν θα ξεπερνά τα 30 λεπτά.
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Θα οριστεί από την ΤΕΔ σε συνεννόηση με το Δ.Σ. της ΕΣΣΠ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Ορίζεται ο Δρ Ν. Χ. Ραζής, Πρόεδρος ΣΕΠΟΚΕ
ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ
Προκρίνονται στην τελική φάση, όσοι συμμετέχοντες σημειώσουν επίδοση 51%, χωρίς δικαίωμα αναπλήρωσης (3 βαθμοί σε 5 αγώνες).
Στην περίπτωση που σε κάποια τάξη, μαθήτρια δεν έχει επιτύχει την απαιτούμενη επίδοση για πρόκριση, προκρίνεται η πρώτη της κάθε τάξης.
Απευθείας πρόκριση στην Τελική Φάση, δικαιούνται μαθητές:
1) που μπήκαν στην τελική 10άδα της γενικής κατάταξης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της προηγούμενης χρονιάς 
2) που συμπεριλαμβάνονται στα 3 πρώτα αγόρια και 3 πρώτα κορίτσια της τελικής κατάταξης τελικής φάσης ΕΣΣΠ της προηγούμενης χρονιάς 
3) Γυμνασίων και Λυκείων. 
Διευκρινίζεται ότι όσοι μαθητές έχουν δικαίωμα απευθείας πρόκρισης και συμμετάσχουν στους προκριματικούς του 2017, στερούνται του αρχικού τους προνομίου και θα ισχύουν  και για αυτούς οι όροι πρόκρισης σύμφωνα με το ποσοστό επίδοσης.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Αναμνηστικά διπλώματα θα πάρουν όλοι οι μαθητές που θα αγωνιστούν. Κύπελλο ο(η) 1ος(η) κάθε τάξης του Δημοτικού, ο(η) 1ος(η) του Γυμνασίου και ο(η) 1ος(η) του Λυκείου. Μετάλλια θα πάρουν οι 3 πρώτοι μαθητές και οι 3 πρώτες μαθήτριες κάθε τάξης των Δημοτικών Σχολείων και οι 3 πρώτοι μαθητές και οι 3 πρώτες μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων.
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Ενστάσεις υποβάλλονται αμέσως μετά τη λήξη της συγκεκριμένης παρτίδας και εκδικάζονται άμεσα από την επιτροπή ενστάσεων (Θεοδόσης Παναγόπουλος – Γιώργος  Τζομάκης – Θεόδωρος Χαλμούκης. Το παράβολο ένστασης ορίζεται στα 30 ευρώ και κατατίθεται στον Διευθυντή των Αγώνων. Σε περίπτωση δικαίωσης έστω και μερικής το παράβολο επιστρέφεται.
Διευκρινίζεται ότι όλες οι κληρώσεις γίνονται με το εγκεκριμένο από τη FIDE πρόγραμμα κληρώσεων και κατά συνέπεια δεν γίνονται δεκτές ενστάσεις που αφορούν θέματα κληρώσεων.
ΓΕΝΙΚΑ
Στις σκακιέρες χωρίς ρολόι ο επικεφαλής διαιτητής δίνει οδηγίες που ισχύουν για όλους τους γύρους.
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η Διεύθυνση των Αγώνων.
Διευκρινίζεται ρητά ότι, ισχύουν οι κανονισμοί rapidplay της FIDE (FIDE handbook, Laws of Chess), με την εξής διαφοροποίηση στο άρθρο A.4.b: ποινή μηδενισμού για αντικανονική κίνηση επιβάλλεται στην περίπτωση που κάποιος από τους αντιπάλους πραγματοποιήσει 3 αντικανονικές κινήσεις (απόφαση ΔΣ ΕΣΣΠ 21/03/2016).
ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ-ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ RAPID
Με τις ίδιες Διαδικασίες και Προϋποθέσεις (Δηλώσεις Συμμετοχής – Σύστημα Αγώνων – Πρόγραμμα – Ωράρια – Κριτήρια Ισοβαθμίας – Χρόνο  Σκέψης – Διεύθυνση – Διαιτησία – Γραμματεία – Ενστάσεις κλπ), θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο και ξεχωριστό ανοικτό Σκακιστικό Τουρνουά Rapid.
Δικαίωμα ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχής θα έχουν όσοι και όσες δηλώσουν συμμετοχή  μέχρι και  Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 και  ώρα 09.00 στην Γραμματεία των Αγώνων.
Αναμνηστικά διπλώματα θα πάρουν όσοι και όσες θα αγωνιστούν. Κύπελλο ο(η) 1ος(η). Μετάλλια θα πάρουν οι 3 πρώτοι και οι 3 πρώτες.
Με ιδιαίτερη τιμή
Για τα Δ.Σ.  ΕΣΣΠ ΚΑΙ  ΣΕΠΟΚΕ
            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΣΣΠ -   Ο ΓΓ ΕΣΣΠ -     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΠΟΚΕ -    Η ΓΓ ΣΕΠΟΚΕ
                    Γ.  Καραμαλής         Αν. Αλεξάνδρου           Ν. Ραζής                            Κ. Γεωργιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: